Poslovno-informatička konferencija King ICT-a Dan otvorenih integracija održava se 12. put, 29. ožujka u zagrebačkom hotelu Antunović s početkom u 10 sati. Organizatori očekuju više od 400 sudionika iz ICT industrije, javne uprave i stručne javnosti. Ovogodišnja tema konferencije su digitalizacija, inovacije i revolucija.

e-Javna uprava

Nalazimo se u 4. industrijskoj revoluciji pa se naše gospodarstvo, javni sektor, a i ukupno kao društvo moramo utvrditi gdje se sada nalazimo te što nam je raditi u tim velikim i dalekosežnim globalnim promjenama.

Hrvatska treba učinkovitu i dostupnu javnu upravu i za to ima Akcijski plan težak 880 milijuna kuna. Predstavnici Ministarstva uprave na konferenciji Dan otvorenih integracija govorit će o mjerama koje pojednostavljuju pravila i ubrzavaju rad javne uprave, povećavaju pravnu sigurnosti te uključuju digitalizaciju svih procesa kako bi se proširile e-usluge građanima i poduzetnicima, povezala sva tijela državne uprave te uspostavio jedinstven način komunikacije građana s državnom upravom.

Investicijski projekti

Sudionici konferencije imati će priliku saznati je li Hrvatska ulagačka destinacija. O tome će uvodno govoriti direktorica EBRD-a za Hrvatsku Vedrana Kašić Jelušić, a EBRD-ovo financiranje ICT projekata na posebnoj će radionici pojasniti ekspert te banke Dino Shiatis.

Ulazak Hrvatske u Schengenski prostor jedan je od strateških ciljeva i složenih projekata s kojima se Hrvatska uspješno nosi i u kojem mogu doći do izražaja kapaciteti i inovativnost  tehnološkog sektora i ICT industrije. Schengenski projekt prezentirat će pomoćnik ministra unutarnjih poslova Joško Dorić.

Modernizacija i proširenje Zračne luke Dubrovnik jedan je od najvećih investicijskih projekata za koji vlada veliko zanimanje stručne i šire javnosti. O izazovima tog projekta, značajnog i za ICT, transportnu i turističku industriju, govorit će direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić.

Jedan medvjedić, jedna inovativna ideja, jedna priča o uspjehu na tržištima od Europe do Amerike – to je Teddy the Guardian, medvjedić koji složenom aparaturom brzo i pouzdano mjeri vitalne znakove bolesnog djeteta. Svoju će inspirativnu priču o uspjehu ispričati njegova autorica Josipa Majić.

U raspravama i izlaganja 12. DOI konferencije sudionici će imati priliku razmijeniti mišljenja i informacije o digitalnim  vještinama, znanju i tehnologijama, o pripremljenosti za cyber napade i svemu što pred Hrvatskom stoji na tom putu.

Sedam demo radionica

I ove godine u Demo sobi posjetitelje očekuje čak 15 inovativnih rješenja koja „čuda rade u praksi“,  jer povezuju, nadziru, otkrivaju, unapređuju, analiziraju i štite informacije, poslovanje, ljude i sustave. Radionice su već dvije godine pravi hit DOI konferencije, a na ovogodišnjih sedam radionica bit će riječi o nizu novih sigurnosnih rješenja kao i onih za unapređenje poslovanja.

Kao i do sada, DOI konferencija je besplatna za sve sudionike. Više informacija o konferenciji nalazi se na www.doi.hr.

Podijeli:

 

Vezane objave