Samsungovo inteligentno korisničko sučelje Bixby postalo je dostupno u više od 200 zemalja diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku. Time će milijunima korisnika omogućiti da iskuse pametniji način korištenja telefona. Uz Južnu Koreju i SAD, korisnici iz 200 zemalja svijeta, uključujući i Hrvatsku, moći će koristiti inteligentno korisničko sučelje koje će im pomoći da brže i jednostavnije obave zadatke.

Za sada dostupan na engleskom i korejskom jeziku, Bixby donosi unaprijeđenu produktivnost i personalizaciju pametnog telefona pomoću Quick Commands, značajke koja korisniku omogućava jednostavno kreiranje personalizirane glasovne naredbe bilo da se radi o korištenju slijeda jedne ili više naredbi.

Na primjer, naredbu Laku noć možete koristiti kao skraćenicu za Uključite opciju rada ne ometaj me, podesite alarm za šest sati ujutro i uključite opciju Filtar plavog svjetla.

Bixby razumije način na koji uistinu razgovarate, postavljate pitanja i zahtjeve. Na primjer, ako fotografirate i kažete Bixbyju: pošalji upravo snimljenu fotografiju mami, Bixby razumije zahtjev koji uključuje radnju više aplikacija i prepoznat će fotografiju na koju se zahtjev odnosi te će je poslati mami.

To prirodno razumijevanje jezika osigurava jednostavniju i intuitivniju interakciju s pametnim telefonom. Bixby će se, zahvaljujući interaktivnoj tehnologiji strojnog učenja, s vremenom poboljšati u prepoznavanju osobnih preferencija i načina govora.

Bixby je jedinstven jer predstavlja inteligentno sučelje, a ne standardnu aplikaciju. Kada aplikacija bude podržana od Bixbyja, Bixby će moći izvršavati sve naredbe koje aplikacija može izvesti pomoću glasa, dodira ili teksta. Sveobuhvatna integracija Bixbyja ugrađena je i u postavke pametnog telefona omogućujući korisniku izmjenu postavki telefona poput postavljanja isteka zaslona zaslona ili prikazivanja svih notifikacija, bez zaustavljanja onoga što trenutno radite.

Samsungov plan je nastaviti proširivati glasovne mogućnosti Bixbyja na više jezika, tržišta, uređaja, značajki i aplikacija. Dodatno unaprjeđujući njegovo mobilno iskustvo, kao i rješavanje zadataka, sve više korisnika će moći razgovarati s pametnim telefonom i upravljati aplikacijama, kao i drugim značajkama na još jednostavniji i intuitivniji način.

Korisnici pametnih telefona Galaxy S8 i S8+ mogu pokrenuti Bixby glasovne mogućnosti pritiskom na tipku Bixby. Bixby se može aktivirati držanjem odgovarajuće tipke na Galaxy S8 i Galaxy S8 + pametnim telefonima ili glasovnom naredbom: Hi, Bixby.

Podijeli: