Microsoft Hrvatska i Algebra, Microsoft Partner for Learning, zajedno su pokrenuli Hrvatsku inicijativu stjecanja digitalnih vještina koja je nastavak Microsoftove globalne inicijative pokrenute u srpnju 2020. godine. Inicijativa uključuje besplatne programe učenja putem LinkedIn Learninga i Microsoft Learna te praktične vježbe putem GitHuba, a Algebra dodatno nudi mentoriranje i savjetovanje za polaznike programa za najtraženija zanimanja.

Do sada je opciju besplatnog učenja iskoristilo gotovo 20.000 Hrvata, što Hrvatsku smješta na 6. mjesto u regiji srednje i istočne Europe, te na 77. mjesto globalno.

Microsoft je tijekom ljeta 2020. godine pokrenuo globalnu inicijativu usmjerenu ka stjecanju novih digitalnih vještina potrebnih u Covid-19 gospodarstvu, ali i u gospodarstvu budućnosti. Ta Microsoftova inicijativa uključuje trenutne korake za one koji žele steći nove vještine i konkurirati za tražene poslove koji se oslanjaju na podatke i tehnologiju. Nakon odslušanih modula unutar Microsoft Learn platforme također je moguće i pristupiti Microsoft certificiranju. Microsoft certifikati su međunarodno priznati svugdje u svijetu.

Svi zainteresirani putem Algebrine web stranice mogu pristupiti satima besplatnih online sadržaja za učenje u vrijeme kada im to odgovara te u skladu sa svojim ritmom učenja – sve što im je potrebno je stabilna internetska veza. Na LinkedIn Learningu su dostupni moduli učenja prema najtraženijim zanimanjima današnjice (izvor: LinkedIn). Za uvodne tečajeve nije potrebno nikakvo predznanje, a oni koji stečeno znanje žele proširiti mogu to učiniti odabirom željenog modula ili nastaviti učiti na Microsoft Learn platformi i na GitHub platformi. Usto, Algebra hrvatskim sudionicima nudi mentoriranje i podršku Algebrinih predavača kroz nekoliko online webinara uživo, odvojenih po područjima odnosno sljedećim radnim profilima: programer softwarea, IT administrator, grafički dizajner, analitičar podataka i AI praktičar. (foto Tomislav Dominković, član upravnog vijeća Visokog otvorenog učilišta Algebra i direktor tvrtke Algebra i Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska)

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Podijeli:

 

 

Vezane objave