Tvrtka za zaštitu podataka u poslovnim okruženjima i softverskih rješenja za pohranu podataka Veritas Technologies  objavila je kako je njezin Backup Exec dobio certifikat za usklađenost s Microsoft Azureom i Windows Serverom 2019. Najnovija verzija Backup Execa omogućava organizacijama svih veličina da zaštitu podataka prilagode svojim potrebama i da dobiju podršku kojoj mogu vjerovati, neovisno o tome gdje se njihovi podaci nalaze – na fizičkim serverima ili u cloudu.

Sustav za oporavak nakon incidenta (disaster recovery) posljednja je linija obrane u današnjem dinamičnom digitalnom svijetu jer omogućuje organizacijama da brzo obnove svoje podatke i kritične aplikacije u slučaju IT katastrofe, ucjene ransomwareom ili gubitka podataka.

Veritas ima više od 25 godina suradnje s Microsoftom u sklopu koje korisnicima omogućava da zadovolje sve strože i složenije ciljeve zaštite podataka i oporavka od katastrofe. S najnovijom certifikacijom za Veritas Backup Exec, zajednički korisnici Microsofta i Veritasa mogu implementirati prilagođenu zaštitu s prilagodljivim ugovorima o razini usluge (SLA) za okruženja utemeljena na Microsoft Azureu i Windows Serveru 2019 kako bi dodatno optimizirali razinu zaštite i s njom povezane troškove.

Veritas Backup Exec je jedno od prvih rješenja za zaštitu podataka koje je postiglo certifikaciju za Microsoft Azure i Windows Server 2019, što za korisnike znači potpunu podršku od prvog dana javne dostupnosti tih proizvoda i to bez obzira na vrstu okruženja – u cloudu ili fizička. S ovim jedinstvenim rješenjem za zaštitu podataka, organizacije bilo koje veličine sada mogu centralno upravljati i prilagoditi potrebe zaštite svojih aplikacija i suvremenih radnih opterećenja.

Za sustave koji su ključni za poslovanje, Veritas Backup Exec dodaje troškovno učinkovit dodatni sloj zaštite korištenjem usluge povrata podataka u slučaju katastrofe koji se zasniva na Microsoftovom Azure Site Recovery (ASR). Veritas Backup Exec pritom koristi svoju integriranu mogućnost Instant Cloud Recovery za glatku interakciju s tim rješenjem te automatski stvara i ažurira replike kritičnih virtualnih strojeva koji se nalaze izvan ASR-a.

Kada dođe do kritične pogreške u sustavu, korisnici Veritasovog Backup Execa moći će brzo prebaciti sve procese na Azure. Kako bi se postigla ta dodatna razina zaštite, nije potrebno ulagati u sekundarna rješenja ili unaprijed ulagati u licence. Kako bi dodatno optimizirali svoje procese i troškove sigurnosne pohrane podataka, korisnici mogu pokretati testove svojih procedura za oporavak od katastrofe te tako steći potpuno povjerenje u sustav.

Sve operacije sigurnosne pohrane podataka i njihovog povrata jednostavno se konfiguriraju te se njima jednostavno upravlja kroz centralno grafičko sučelje Veritasovog Backupa Execa. To pomaže organizacijama da smanje složenost svojih procedura za sigurnosnu pohranu podataka i njihov povrat.

Podijeli:

 

Vezane objave