Aruba Networks, poznati pružatelj usluga u području mrežnih rješenja nove generacije, svake godine održava svoju Aruba Atmosphere konferenciju namjenjenu vizionarima, ljubiteljima tehnologije i tehničkim stručnjacima koji žele saznati novosti u području mrežnih tehnologija, te kako dizajnirati kompletnu edge-to-cloud mrežnu arhitekturu budućnosti. Atmosphere konferenciju posjećuje na tisuće sudionika iz cijelog svijeta.

Konferencija se svake godine održava u drugom europskom gradu, a 2018. godine za domaćina je izabran i naš Šibenik, odnosno Amadria Park kompleks.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Ove godine Atmosphere konferencija je održana virtualnim putem, od 13. do 14. travnja, a donijela je značajne promjene u fokusu predavanja s obzirom na nedavnu akviziciju kompanije Silver Peak, tržišnog lidera u SD-WAN području.

Kao rezultat akvizicije, konferencija se značajno usredotočila na SD-WAN, primarni proizvod Silver Peaka, i integraciju s Arubom. Kritični novi trend prema kojem kompanija sada pivotira je SASE, koji Aruba uključuje u “Edge to Cloud Security” portfelj. Proširenje „Edge to Cloud Security“ ponude omogućuje Arubi pružanje sveobuhvatnijeg portfelja korisnicima te zadovoljenje potreba za istodobnim upravljanjem mrežnim i sigurnosnim sustavima u situacijama kad korisnici i računalo napuštaju tradicionalne podatkovne centre kao primarne izvore generiranja i obrade podataka.

Noviteti s Aruba Atmosphere 2021 konferencije

Dodatno, Aruba je objavila nekoliko noviteta u području unaprijeđenja Aruba ESP (Edge Services Platform) platforme, integracije ClearPass Policy Manager-a s Aruba EdgeConnect SD-WAN edge platformom te unaprijeđene IDS/IPS/UTM funkcionalnosti.

Aruba Atmosphere konferencija je donijela sljedeće novosti:

  • Aruba Central On-Premises: Aruba Central, platforma za nadzor i upravljanje mrežom, je od sada dostupna korisnicima u on-prem verziji. Aruba Central on-prem omogućuje korisnicima da sami održavaju sustav i generalno je interesantna kompanijama koje žele pojačati svoj nadzor nad sustavom.
  • Edge to Cloud Security: Aruba ESP, prva u industriji cloud-native platforma upravljana pomoću umjetne inteligencije (AI) za predviđanje i rješavanje problema u mreži, je od sada obogaćena mnogim integracijama. Među njima su integracija ClearPass softvera u EdgeConnect (što omogućava “Zero Trust” dinamičku segmentaciju) te integracija Aruba Threat Defense sustava sa EdgeConnect platformom i nove servisne mogućnosti orkestracije, što korisnicima omogućava slobodu izbora najboljih u klasi SASE sigurnosnih komponenti.
  • “Zero Trust” dinamička segmentacija: Arubina “Zero Trust” dinamička segmentacija omogućava korisnicima povezivanje isključivo prema resursima kojima je povezivanje namjenjeno. Na primjer, “Point of Sale” sustavi komuniciraju isključivo sa sustavima koji procesuiraju transakcije. Integracijom ClearPass softvera, Aruba je u mogućnosti ponuditi “end-to-end zero-trust” dinamičku segmentaciju
  • Unified Branch Security: Aruba do kraja ove godine planira implementirati IDS/IPS/UTM mogućnosti u Aruba Central softver.
  • Wi-Fi 6 pristupne točke: Aruba Networks već odavno ima u ponudi pristupne točke nove generacije, Wi-Fi 6, i to u Enterprise varijanti, kao i u SMB varijanti. Na Aruba Atmosphere konferenciji najavljeni su noviteti u ovom području koji će biti raspoloživi do kraja godine.

Dodatne zanimljivosti s konferencije

AIOps: Aruba već nekoliko godina nudi sustave upravljane umjetnom inteligencijom, a AIOps je također jedan od temeljnih dijelova Aruba ESP platforme. Kompanija je na Aruba Atmosphere konferenciji objasnila da vidi tri generalna trenda u području korištenja umjetne inteligencije u svojim sustavima:

  1. a) Reaktivni AIOps: najčešći oblik – u slučaju problema u korisničkoj mreži, sustav pomaže u njegovom rješavanju
  2. b) Proaktivni AIOps: najbolja opcija za korisnika, u nekim slučajevima je povećao kapacitet maloprodaje 100 %, četiri puta povećao brzinu mreže kod jednog korisnika u obrazovanju te do trideset puta reducirao korisničke problem u mreži kod jednog Enterprise korisnika
  3. c) Zaštitni AIOps (Security): iznimno bitan s obzirom da 75 % korisnika prijavljuje tzv. Blind spot-ove u IoT primjenama

Aruba Central: Kompanija je objavila da u ovom trenutku ima 80 000 korisnika Aruba Central softvera, koji upravlja s više od 1,3 milijuna mrežnih sustava te preko 10 milijuna korisničkih uređaja

– Aruba je u 99,3 % slučajeva uspjela dostaviti proizvode svojim korisnicima na vrijeme, unatoč globalnom manjku komponenti

Remote Access Points (RAP) i VIA: udaljene pristupne točke i VIA softver su već neko vrijeme dio Aruba Networks ponude. Ova su rješenja posebno postala zanimljiva početkom prošle godine, jer omogućuju sigurno i brzo povezivanje zaposlenika u tzv. Home office-u na uredsku mrežu. S obzirom da potreba za radom od kuće neće ubrzo nestati, čak ni u post-COVID razdoblju, predviđa se nastavak potražnje za ovim proizvodima.

Ukoliko niste bili u mogućnosti sudjelovati u Aruba Atmosphere konferenciji, pozivamo Vas da posjetite stranicu događanja te pogledate snimke predavanja na zahtjev.

Podijeli:

 

 

Vezane objave