Američki ured za zdravstvo i ljudske usluge (US Health and Human Services Department HHS) pretrpio je cyber napad na svoj računalni sustav u nedjelju navečer, tijekom reakcije nacije na hitnu širenje zaraze virusa covid-19.

“Svjesni smo cyber incidenta u vezi s računalnim mrežama zdravstvene i javne službe, a savezna vlada temeljito istražuje incident”, izjavio je glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost John Ullyot.

Cyber napad je ocijenjen kampanjom ometanja i dezinformacija koja je imala za cilj potkopati odgovor na pandemiju coronavirusa, navodi se u izvješću Bloomberga .

Incident nije utjecao na HHS funkcije niti je uklonio bilo kakve podatke, međutim, preopteretio je HHS poslužitelje milijunskim hitovima. Dužnosnici HHS-a pretpostavljaju da je riječ o neprijateljskom stranom napadaču, iako to još nije potvrđeno.

Vijeće za nacionalnu sigurnost (National Security Council NSC) objavio je je u nedjelju kako su “glasine o nacionalnoj karanteni lažne i da se ne planira nacionalna karantena”.

 

Podijeli:

 

Vezane objave