amazon-pretvaranje-starih-elektrana-u-podatkovna-sredista-1

Amazon je pokrenuo pregovore s talijanskom tvrtkom Enel u vezi pretvaranja starih elektrana u sjevernoj i središnjoj Italiji u podatkovna središta.

Amazonovo poslovanje u oblaku Amazon Web Services (AWS) u trećem kvartalu ostvario je 55% veće prihode u odnosu na godinu ranije, te je već najavljeno otvaranje novih podatkovnih središta u okolici Pariza, nakon investicija u Irskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Prema još nepotvrđenim informacijama, za pretvaranje talijanskih elektrana u podatkovna središta Amazon namjerava potrošiti do milijardu eura.

AWS-ovo zanimanje za Italju uslijedilo je nakon što je Enel najavio gašenje 23 termoelektrane ukupnog kapaciteta 13 GW, prebacivši svoj fokus na distribuciju, obnovljivu energiju i maloprodaju. Enel je pozvao zainteresirane strane za preuzimanje starih pogona da prezentiraju projekte, a predstavnici tvrtke potvrdili su kako su blizu potpisivanja sporazuma za prodaju dviju elektrana.

Također su potvrdili kako ih je kontaktirao Amazon no za sada nisu objavili dodatne detalje. Prema neimenovanim izvorima s Amazonom se vode pregovori za preuzimanje tri do pet ugašenih elektrana.

amazon-pretvaranje-starih-elektrana-u-podatkovna-sredista-2

Podijeli:

 

Vezane objave