Algebra je dobila pozitivnu akreditacijsku preporuku Akreditacijskog savjeta Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) za pokretanje Sveučilišta Algebra u Zagrebu (u osnivanju).

Prije gotovo tri godine Algebrini stručnjaci i nastavnici, pod vodstvom Mislava Balkovića, započeli su pripreme za osnivanje Sveučilišta Algebra u Zagrebu, tijekom čega su provedeni izbori u zvanja dodatnih docenata i profesora, potpisani ugovori s dodatnim stručnjacima, pripremljen elaborat za osnivanje institucije i tri preddiplomska sveučilišna studija, uspostavljen dogovor o zakonski neophodnom mentorskom provođenju studija u prijelaznom periodu te uspješno završen audit koji su proveli inozemni stručnjaci imenovani od Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Prošli tjedan izdana je pozitivna akreditacijska preporuka i upućena Ministarstvu znanosti i obrazovanja koje je izdalo rješenje za osnivanje pravnog subjekta Sveučilište Algebra. Time je stvoren temelj za početak rada i upis prve generacije studenata na prvo privatno sveučilište u području tehničkih znanosti u Hrvatskoj.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Studijski program Računarstvo provodit će FER-ovi i Algebrini nastavnici i asistenti, a na prvom upisnom roku otvoreno je 30 mjesta.

Studijski program Računarstvo omogućava stjecanje kompetencija za analizu i rješavanje srednje složenih inženjerskih problema, rad u timu i doprinos oblikovanju sustava i procesa s područja računarstva, uz korištenje temeljnih znanja iz matematike, fizike, elektrotehnike i računarstva te suvremenih računarskih alata. Program traje 3 godine, donosi 180 ECTS bodova te akademski naziv sveučilišni prvostupnik (baccalaureus) inženjer računarstva.

Podijeli:

 

 

Vezane objave