16. Advanced Technology Days konferencija tijekom dva dana uživo je okupila 300 članova hrvatske IT zajednice koji su imali prilike poslušati više od 50 predavanja vodećih domaćih i stranih IT stručnjaka.

Prilikom otvaranja konferencije predstavnici organizatora Ivan Marković (Unitfly) i Tomislav Tipurić (Nephos) istaknuli su da je konferencija tradicionalno fokusirana na inženjerske teme. Ove godine glavne teme bile su trendovi u IT industriji, od kibernetičke sigurnosti do edge computinga.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Prvoga dana sudionici su mogli birati između 27 predavanja koja su se održavala paralelno u 4 dvorane. Dalibor Raičković (100 POSTO – Inovativna IT rješenja) na primjeru razvoja softvera za digitalizaciju poslovanja i upravljanje financijskim podacima istaknuo je najveće izazove, ali i kako su riješeni tijekom procesa razvoja. Ivan Marković i Bruno Dobrota (Unitfly) predstavili su Process Mining, disciplinu koja donosi set tehnika za podršku unaprjeđenju poslovnih procesa temeljenih na činjenicama. Ana Roje Ivančić i Ognjen Bajić (Agilist IT) kroz niz demoa su prikazali mogućnosti nove generacije GitHub Issues rješenja. Bojan Hadžisejić (Nephos) tijekom svog predavanja ukazao je na ključne značajke 5G tehnologije i njihov utjecaj na arhitekture budućih rješenja.

Drugog dana održano je 25 predavanja. Omar Kudović (Sys Company) objasnio je kako funkcionira CloudApp sigurnost, kako može pomoći u svakodnevnom radu te kako se postavlja u okruženje Microsoft 365. Dalibor Kofjač i Marijana Presečki (Ekobit) upoznali su publiku s pojmom proširene stvarnosti (augmeted reality AR), gdje se koristi u poslovnom svijetu i kako su naočale proširene stvarnosti pronašle svoje mjesto u poslovnom okruženju.

Na okruglom stolu Iz trenda u svakodnevnicu – od clouda i AI-a do blockchaina Tomislav Tipurić (Nephos) kao moderator s Kristijanom Glibom (Beyondi), Ivanom Markovićem (Unitfly) i Igorom Pavlekovićem (Microsoft) razgovarao je o tehnologijama koje i dalje često nazivamo trendovima budućnosti. Sudionici okruglog stola složili su se da cloud postaje standard i da se proces prihvaćanja clouda jako ubrzao u posljednjih godinu i pol, te da zapravo ne postoji problem sigurnosti s cloudom, već s povjerenjem, da slijedi šire prihvaćanje zero trusta, koji predstavlja novi način razmišljanja i postavljanja sustava te mijenja paradigmu sigurnosti.

Podijeli:

 

 

Vezane objave