Adata Technology, vodeći proizvođač visokoperformansnih DRAM modula, NAND flash proizvoda i dodatne opreme za mobilne uređaje, predstavio je prijenosnu vanjsku bateriju D16750.

Osmišljen da bude krajnje izdržljiv, taj proizvod otporan je na prašinu i vlagu prema standardu IP67 te je ojačan radi zaštite od udaraca. I prije je Adata proizvodila robusne vanjske baterije, no D16750 utjelovljuje inicijativu da se u segment dodaju modeli većeg kapaciteta s LG-ovim vrhunski kvalitetnim ćelijama s 16.750 mAh. D16750 krasi jednostavan dizajn kod kojeg se kombinira pjeskareni aluminij s robusnom silikonskom presvlakom, a može puniti dva uređaja odjednom i tako podržavati aktivan, mobilan i raznolik stil života. Prvotno će od kolovoza biti dostupan u srebrnoj, plavoj i zelenoj boji.

S certifikatom otpornosti na prašinu i vlagu

D16750 je pomno testiran prema standardima Međunarodne komisije za elektrotehniku (IEC) pri čemu je dobio ocjenu IP67. To znači da je posve otporan na prašinu i ulazak čestica te funkcionira pod vodom dubine do 1 m u trajanju do 30 minuta. Uz to je D16750 načinjen od nekoliko robusnih slojeva s metalnom jezgrom i rubovima prekrivenim posebno čvrstim i istovremeno savitljivim silikonom. D16750 dorastao je raznim situacijama: od zalijevanja i padova u uredu do jakih kiša tijekom planinarenja.

Velik kapacitet i dva USB priključka

Sa 16.750 mAh na raspolaganju korisnici mogu pomoću D16750 do pet puta napuniti i najveće pametne telefone ili pak dvaput skoro posve napuniti tablet dijagonale 10“. Kao i obično, Adata koristi LG-ove naponske ćelije vrhunske kvalitete te više zaštitnih sklopova radi sigurnosti. Dva USB priključka daju zajedno 3,4 A dok poseban način rada s pametnim uređajima znači da će D16750 puniti priključene uređaje brže što su im praznije baterije. Tu je i značajka sinkroniziranog punjenja/ponovnog punjenja, što znači da se baterija  može nadopuniti tijekom punjenja drugih uređaja. To i dva USB priključka pomažu korisnicima da uštede vrijeme i skrate čekanje da se uređaji napune.