Adata Technology Co., Ltd. predstavio je HD710M Pro i HD710A Pro – dva nova modela u liniji Durable vanjskih tvrdih diskova. HD710M Pro i HD710A Pro utemeljeni su na najrobusnijem dizajnu, ali s boljim specifikacijama nego ikad prije, nudeći zaštitu od prašine i vlage koja premašuje standarde IP68, kao i otpornost na udarce vojne razine. To znači da korisnici mogu svuda sa sobom nositi tvrdi disk, a da pritom ne brinu hoće li izgubiti podatke.

HD710M Pro i HD710A Pro oba imaju jaku zaštitu od vode i prašine koja nadmašuje standarde IP68, što znači da su zaštićeni od stranih čestica i vlage. Mogu čak bez oštećenja biti 60 minuta uronjeni u 2 metra vode. Troslojna konstrukcija te tvrde diskove iznimno dobro štiti od padova i udaraca – prošli su testove ispuštanja za 26 točaka udara, pa ovi diskovi mogu neoštećeni izdržati padove s visine čak 1,5 metar.

HD710M Pro i HD710A Pro opremljeni su senzorima udaraca koji mogu registrirati vibracije. Kad se za vrijeme korištenja tvrdog diska jave snažne vibracije, zasvijetlit će crvena LED žaruljica upozorenja i uređaj će automatski aktivirati svoje zaštitne sustave radi sprječavanja oštećenja. Uz to, na kućište modela HD710M Pro i HD710A Pro može se navući vodootporni pokrov koji se lako koristi, što znači da korisnici mogu biti mirni znajući da su njihovi podaci posve sigurni. HD710A Pro dolazi s Appleovim sustavom HFS+ i podržava Apple Time Machine, nudeći tako visoku razinu kompatibilnosti s Appleovim uređajima. HD710M Pro i HD710A Pro dolaze u kapacitetima do 2 TB, a zahvaljujući superbrzom sučelju USB 3.1 prijenos datoteka je brz, lagan i praktičan.

Podijeli: