Vodeći partner Microsoft Dynamicsa, Qlika i Cornerstona u regiji Adacta sklopila je ugovor s jednim od vodećih partnera Microsofta i Infora za implementaciju poslovnih rješenja tvrtkom BE-terna čime nastavlja strategiju širenja na zapadnoeuropska tržišta.

BE-terna je grupacija u većinskom vlasništvu njemačkog investicijskog fonda DPE (Deutsche Private Equity GmbH), zapošljava više od 500 stručnjaka i posluje na 12 lokacija diljem Njemačke, Austrije i Švicarske. Nakon završetka transakcije preuzet će Adactin dio poslovanja vezan uz usluge implementacije globalnih poslovnih rješenja.

Akvizicijom dijela grupe Adacta i njezinih 300 zaposlenika grupa BE-terna je poduzela prvi korak u ispunjenju dugoročne poslovne vizije da postane vodeća globalna tvrtka za implementaciju odabranih globalnih poslovnih rješenja.

Segment grupe Adacta usmjeren na razvoj i implementaciju rješenja specijaliziranih za sektor osiguranja i financijskih institucija (poznatiji kao AdInsure) s više od 200 zaposlenika, nastavit će svoje poslovanje pod nazivom Adacta Fintech i ostat će u vlasništvu Adacta Holdinga te neće biti dio ove akvizicije.

Strateški je cilj Adacte u posljednjih nekoliko godina širenje poslovanja na inozemna tržišta. S više od 400 završenih projekata u 21 zemlji Adacta je ostvarila prvu fazu strateškog plana, čiji je idući korak bio pronalazak partnera koji će joj pomoći u širenju međunarodnog poslovanja s naglaskom na zahtjevna tržišta Zapadne Europe.

Njemački investicijski fond DPE (Deutsche Private Equity GmbH) i CEO grupacije BE-terna Christian Kranebitter  su prepoznali velik potencijal i brojne mogućnosti koje pruža sinergija ovih dviju grupacija.

S novim vlasnikom postojeći zaposlenici Adacte dobit će priliku za daljnji razvoj svojih znanja i vještina zahvaljujući radu u međunarodnoj kompaniji. Andrej Fajfar također očekuje pozitivne učinke na privlačenje novih zaposlenika. Prema njegovom mišljenju međunarodna je tvrtka odlična prilika za talentirane pojedince koji žele ostvariti svoj puni potencijal.

Većinski suvlasnik i suosnivač Adacte Andrej Fajfar  preuzet će ulogu dioničara i člana upravljačkog tima grupe BE-terna. BE-terna će uz pomoć DPE fonda nastaviti s organskim rastom i akvizicijama kako bi postala vodeći svjetski pružatelj cjelovitih poslovnih rješenja.

Suosnivač Adacte i većinski suvlasnik Adacta Holdinga Tomaž Volk  ostaje na poziciji upravljačkog partnera u Adacta Fintechu, tvrtki čiji je cilj da postane vodeći europski pružatelj specijaliziranog rješenja za industriju osiguranja.

Podijeli:

 

Vezane objave