Najveći izazov za svaku organizaciju jest ostvarenje poslovnih ciljeva. Jedan od ključnih parametara za ostvarenje tih ciljeva je uspostava djelotvornog i sigurnog sustava poslovanja, kako za tvrtku, tako i za zaposlenike

Područje informacijske sigurnosti postalo je fokus u 2020. godini te su samim time i proračuni za sigurnost u 2021. porasli. Nema sumnje da se IT eksperti još uvijek prilagođavaju promjeni rada od kuće, promjeni koja ih je natjerala da preispitaju cyber sigurnost i da se prilagode na nove načine poslovanja. Nove tehnologije, usluge u cloudu i digitalni alati za suradnju, kao što su Zoom, Microsoft Teams i Slack, omogućili su nesmetani rad, ali istodobno povećali ranjivost sustava tvrtke. Ti trendovi iz 2020. imat će trajni utjecaj u 2021.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Kako bi se uspješno nosili sa sigurnosnim izazovima, A1 Hrvatska predstavlja svojevrsni outsourcing na području sigurnosti i nudi sva rješenja prema modelu as a Service. Kroz paletu A1 Sigurnosnih rješenja, korisnici se mogu fokusirati na vlastito poslovanje, a stručnjaci A1 preuzimaju brigu oko same sigurnosti. “Sva rješenja su pouzdana, modularna te se u potpunosti prilagođavaju svakom sustavu ili organizaciji. Ona obuhvaćaju zaštitu cjelokupnog sustava, od zaštite krajnjeg korisnika pa sve do zaštite infrastrukture tvrtke od napada ‘izvana’. Kako bi se izbjegli nepotrebni gubici, sačuvali dragocjeni podaci (koji u današnje vrijeme čine jedan od najvrednijih resursa) te spriječili potencijalni napadi, nudimo paket rješenja nužnih za osiguravanje kontinuiteta poslovanja”, objasnio je Matija Kessler, stručnjak za ICT prodajno savjetovanje. Dio portfelja sigurnosnih rješenja čine: A1 Firewall as a Service, A1 Anti-DDoS zaštita, A1 Offensity i A1 SOC.

Matija Kessler, stručnjak za ICT prodajno savjetovanje, i Miroslav Kmet, Enterprise IT projektni ekspert, slijeva nadesno

A1 ADDoS zaštita

Napadi prema korisnikovim javnim IPv4 adresama generirani su najčešće iz različitih točaka/izvora, i njihov glavni cilj je sprečavanje korištenja usluge preko Interneta zagušenjem linka te iskorištavanjem ranjivosti sustava koji je pod utjecajem DDoS napada. Za vrijeme DDoS napada onemogućen je regularni promet od poslužitelja i prema poslužitelju, što rezultira time da korisnici ne mogu doći do sadržaja poslužitelja za vrijeme napada. Kako bi se borili protiv takve vrste napada, A1 nudi ADDoS zaštitu kroz renomiranog svjetskog proizvođača Netscout Arbor. Usluga pruža zaštitu od volumetričnih DDoS napada, uz integrirani sustav obavještavanja i izvještavanja, s mogućnostima izrade izvještaja o napadu.

A1 Offensity

“Jedna od novijih usluga koju smo uvrstili u naš portfelj je A1 Offensity – servis kojemu je cilj testirati i identificirati ranjivosti u korisničkoj infrastrukturi. Pomaže u procjeni sigurnosti i koristi se za identificiranje i procjenu, s tehničkim fokusom i organizacijskim aspektima. Ta automatizirana, upravljana usluga otkriva vanjsko dostupnu infrastrukturu organizacija i kontinuirano je nadzire i testira zbog sigurnosnih rizika. Iako je sustav automatiziran, nakon završenog testiranja, naši eksperti, zajedno s korisnikom prolaze izvještaj skeniranja te predlažu sljedeće korake, kako bi se identificirane ranjivosti riješile u najkraćem roku”, objasnio je Miroslav Kmet, Enterprise IT projektni ekspert.

A1 SOC

A1 SOC (Security Operation Center) je State-of-the-art sigurnosni centar koji štiti IT infrastrukturu pomoću najnovijih tehnologija i certificiranih stručnjaka, te otkriva slabosti u IT sigurnosti u ranoj fazi i uklanja ih. A1 SoC servisni je model u cloudu, s podacima koji se uvijek nalaze u Europskoj uniji, a uključuje 24x7x365 nadgledanje i analizu korisničke infrastrukture u stvarnom vremenu. Korisniku su dostupni izvještaji s prilagođenim i lako razumljivim podacima i statistikama.

Podijeli:

 

 

Vezane objave