Zagrebačka škola ekonomije i managementa ove godine organizira 9. studentsku konferenciju Managment informacijskih sustava koja će se održati 4. prosinca 2017. godine u prostorima Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Management Informacijskih sustava je događaj koji okuplja vodeće tvrtke u Hrvatskoj i najbolje studentske projekte na kolegiju Management informacijskih sustava u području uvođenja ERP (Enterprise Resource Planning) sustava u odabrane tvrtke.

Osnovni cilj konferencije je predstavljanje najboljih studentskih projekata na temu uvođenja ERP sustava u odabrana poduzeća. U posljednjih nekoliko desetljeća događa se informatizacija poslovnih procesa i javlja se potreba za sustavnim uvođenjem informacijskih sustava u poslovanje te uz ubrzani razvoj tehnologije dolazi do potrebe za edukacijom na području upravljanja informacijskim sustavima.

Osnovni principi, kao i napredni primjeri upravljanja informacijskim sustavima, biti će predstavljeni na konferenciji kroz niz gostujućih predavanja stručnjaka iz prakse. Kako bi studentima približili tu važnu kategoriju u modernoj ekonomiji, kroz kolegij Management informacijskih sustava, na četvrtoj godini stručnog studija, studentima se omogućuje publiciranje prvih znanstveno-stručnih radova kroz projekte implementacije informacijskih sustava u poslovanje odabranih tvrtki. Sam kolegij ima zadatak razviti mogućnost razumijevanja informacijskog sustava iz poslovne perspektive; informacijski sustavi u malom, srednjem i velikom poduzeću te njihov razvoj i upravljanje.

Cilj susreta studenata Zagrebačke škole ekonomije i managementa i tvrtki je razvijanje svijesti o važnosti rane edukacije o upravljanju informacijskih sustavima poduzeća, kvalitetne implementacije samih sustava u poslovanju te poticanje razvoja managementa informacijskih sustava kao izbora u zvanje studenata.

U sklopu konferencije prezentirat će se program Diplomskog studija Management informacijskih sustava Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Podijeli: