Postotak odraslih osoba (16 do 74-godišnjaka) u EU-u koji svakodnevno koriste internet tijekom zadnja tri mjeseca prije istraživanja povećan je za 15 postotnih bodova u usporedbi 2015. s 2020. (sa 65% na 80%).

U 2020. godini većina sjevernih i zapadnih regija EU-a izvijestila je o relativno velikom udjelu odraslih koji svakodnevno koriste internet; najveći udio odraslih koji svakodnevno koriste internet općenito je zabilježen među ljudima koji žive u gradovima, a ne među onima koji žive u ruralnim područjima.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Najveći udio odraslih koji svakodnevno koriste internet zabilježen je u Helsinki-Uusimai u Finskoj (96%). Zatim su slijedili Hovedstaden u Danskoj, Stockholm u Švedskoj (obje 95%) i još dvije regije u Danskoj: Syddanmark i Midtjylland (obje 94%).

S druge strane, najmanji udio odraslih koji svakodnevno koriste internet zabilježen je u Severozapadenu u Bugarskoj (53%). Zatim je slijedila regija Nord-Est u Rumunjskoj (55%) i tri druge regije u Bugarskoj: Severen tsentralen (također 55%), Yugoiztochen i Yuzhen tsentralen (obje 56%).

Postotak svakodnevnih korisnika Interneta kod odraslih osoba u Hrvatskoj je ispod EU prosjeka, u kontinentalnoj Hrvatskoj je 73% a u jadranskoj Hrvatskoj 74%,

Podijeli:

 

 

Vezane objave