U Srcu je je 5. lipnja 2018., održan 8. MoodleMoot Hrvatska 2018. Centar za e-učenje Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu i ove je godine organizirao tradicionalno godišnje okupljanje moodlera, odnosno svih koji se bave sustavom Moodle (alat za e-učenje) ili su zainteresirani za njega.

Europska unija stavlja veliki fokus na kvalitetu obrazovanja, inovativne načine poučavanja i učenja pomoću novih tehnologija i digitalnih sadržaja te je kroz Strateški okvir za obrazovanje i osposobljavanje 2020 definirala primjenu ICT i tehnologije e-učenja u obrazovanju kao jedan od prioriteta. Početkom 2018. godine Europska komisija donijela je Akcijski plan za digitalno obrazovanje u kojem se navodi nužnost obrazovanja i osposobljavanja za budućnost Europe, te se ističe važnost digitalnih tehnologija za obogaćivanje učenja i stvaranja mogućnosti usavršavanja koje su dostupne svima. Prvi prioritet u Akcijskom planu je bolje iskorištavanje digitalne tehnologije za poučavanje i učenje.

Na MoodleMootu Hrvatska 2018. održano je, osim pozvanih predavanja, i 16 prezentacija u paralelnim sekcijama, a teme su bile od tehničkih i developerskih vezano uz sustav Moodle do iskustava u primjeni tehnologija i alata e-učenja u nastavi i vrjednovanju studenata u virtualnom okruženju, i u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju kao i u visokom obrazovanju.

Podijeli:

 

Vezane objave