U hotelu Antunović u ponedjeljak 21. studenoga održan je peti po redu HrUSKo Forum koji je okupio više od 160 korisnika i partnera SAP-a u Hrvatskoj. Osim predstavnika SAP-a Forumu se pridružio predsjednik njemačke udruge SAP korisnika DSEG, Otto Schell te predstavnici USKUS-a, udruženja SAP korisnika iz Srbije. Susret su obilježile vijesti o novitetima iz portfelja SAP-ovih rješenja te migracije na poboljšanje verzije korisničkih SAP rješenja kojima se nastoji odgovarati na potrebne poslovne i zakonske regulative u Hrvatskoj.

Konferenciju je otvorila predsjednica HrUSKo udruge, Danijela Kalmeta, izrazivši svoje zadovoljstvo u napretku suradnje, ukratko predstavivši rad tijekom 2017. i najavivši planove za 2018. godinu.

„Peti, jubilarni HrUSKo Forum potvrda je našeg kontinuiranog angažmana na unaprjeđenju suradnje svih dionika naše udruge. Broj sudionika koji se odazvao našem pozivu je iz godine u godinu veći, i Forum će mijenjati svoj format kako bi osigurao pristup informacijama iz SAP svijeta i svima, koji nam se nažalost, zbog kapaciteta konferencijske dvorane, nisu mogli pridružiti“, rekla je Kalmeta.

Prvi dio konferencije bio je usmjeren na SAP novosti koje su osim direktorice hrvatskog SAP ureda Sonje Popović, predstavili i SAP stručnjaci s temama Migracija S/4 Hana te Concour. Zaključak prvom dijelu Foruma dao je Otto Schell koji je član uprave DSEG udruge (njemačke udruge SAP korisnika) od 2008. godine, dok se intenzivno bavi SAP-om od 1996. godine. Zadužen za proces migracije, transformacije i digitalizacije, jedan je od inicijatora DSEG međunarodnog simpozicija zagovarajući nove tehnologije i IoT kao budućnost poslovanja te je svoja iskustva prenio sudionicima konferencije.

Drugi dio Foruma započeo je predstavljanjem SAP Hana Laba osnovanog na Tehničkom veleučilištu Zagreb, a kojeg je inicirao i aktivno vodi dugogodišnji suradnik SAP-a Sergej Lugović. Potom su predstavnici Hrvatskog telekoma prezentirali korisničko iskustvo s temom: Implementacija smart dunning rješenja. Tradicionalno, HrUSKo je organizirao i temu izvan svijeta SAP-a te ove godine kao gosta iznenađenja kao motivacijskog govornika doveo priznatog hrvatskog kuhara Matu Jankovića.

U posljednjem dijelu Foruma prezentaciju na temu Odlučivanje temeljeno na podacima i analizama socijalnih mreža, održao je podatkovni znanstvenih i državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Robert Kopal,

Podijeli: