Što tehnološke promjene donose čovječanstvu: Hoćemo li raditi više ili manje? Hoće li nas zamijeniti roboti? Hoćemo li biti sretniji? Kako digitalno povezivanje proizvoda, strojeva, alata i ljudi utječe na našu svakodnevicu? Tko uvodi četvrtu industrijsku revoluciju? Što kad na scenu stupe milenijci?

Na ta i mnoga druga pitanja traži se odgovor na Liderovoj konferenciji ČETVRTA INDUSTRIJSKA REVOLUCIJA koja će se održati 29. svibnja u Državnom arhivu u Zagrebu. Više od tristo sudionika moći će od ponajboljih stručnjaka za umjetnu inteligenciju, naprednu robotiku, IOT, analizu i obradu velike količine podataka (big data analytics) doznati kako uhvatiti korak s tehnološkom razvijenošću i revolucijom koja će znatno utjecati na čovječanstvo.

Nema područja koje neće biti snažno zahvaćeno tim promjenama: poslovno upravljanje, zdravstvo, energetika, transport, industrija, uslužna djelatnost, intelektualne usluge i dr. Iako Hrvatska zaostaje za svijetom u tom dijelu, uočava se sve više inicijativa za tehnološko unaprjeđivanje proizvodnje primjenom robota i, što je još važnije, razmatraju se problemi koji podrazumijevaju vrlo napredna rješenja utemeljena na primjeni pojedinih oblika robotske inteligencije, big data te općenito autonomne proizvodnje maloserijske i pojedinačne proizvodnje.

Na konferenciji doznajte kako uhvatiti korak s četvrtom industrijskom revolucijom i na konkretnim primjerima naučite kako je početi primjenjivati u vlastitoj sredini.

Predavači na konferenciji: Vedran Antoljak (Sense Consulting), Bojan Jerbić (FSB), Dunja Mladenić (Institut „Jožef Štefan“), Herbert Vitzthum (Siemens), Peter Harrison (IBM), Mauro Faccin (Dassault Systems), Nedeljko Štefanić (FSB), Slavko Vidović (Infodom).

Osim predavanja i studija slučajeva na konferenciji će se održati dva okrugla stola: na prvome, „Ima li četvrte industrijske revolucije i u Hrvatskoj?“, Mario Antonić iz Ministarstva gospodarstva, Damir Zec iz IBM-a, Mladen Fogec iz Siemensa, Nedeljko Štefanić s FSB-a te Gordana Kovačević iz Ericssona Nikole Tesle iznijet će svoj pogled na to kako regionalna poduzeća primjenjuju neke od oblika četvrte industrijske revolucije.

Drugi okrugli stol okupit će sljedeće sudionike: Tomu Antičića iz Instituta „Ruđer Bošković“, Anu Miletić iz Selectija, Sabinu Škrtić iz Enne i Borisa Jokića te Nikolu Vrdoljaka (moderator) iz agencije 404 na temi „Tko će voditi četvrtu industrijsku revoluciju?“. Naime, u igri su generacija X, milenijci i generacija Z, baby boomeri su out. Tko može biti pokretač promjena u Hrvatskoj i kakav obrazovni sustav trebamo za generaciju koja će nositi promjene?

Program konferencije 4IR

Više na konferencije.lider.media/4ir.

Podijeli:

Vezane objave