hub.in iz Bjelovara, Centar za inovacije i poduzetnistvo iz Rijeke i Hrvatska gospodarska komora tri su nova digitalna inovacijska centra projekta Pametne tvornice u novim državama članicama EU, odnosno u EU 13 (Bugarska, Hrvatska, Cipar, Češka, Estonija, Mađarska, Latvija, Litva, Malta, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija).

Cilj projekta je u novim članicama Europske unije stvaranje novih centara za digitalnu inovativnost u srednjoj i istočnoj Europi.

U sklopu projekta odabrana su 34 potencijalna nova digitalna inovacijska centra (Digital Innovation Hubs) odabrana su za sudjelovanje u programu obuke koju vode PwC i Oxford University Innovation (Oxentia).

Projektom je predviđena i suradnja između izabranih 34 centara i 31 podnositelja zahtjeva koji nisu izabrani ali će biti uključeni u projekt zbog geografskog kriterija te usmjerenosti na aktivnosti projekta. Ukupno je podneseno 137 prijava.

Individualni treninzi s novim centrima započet će u veljači 2018. godine, a obuhvatit će radionice i mentorstvo za izradu poslovnog plana, identificiranju specifičnih potreba industrije u regijama u kojima djeluju, provesti će se studije izvodljivosti, uspostaviti potencijalne programe financiranja i organizirati regionalne radionice.

Cilj je projekta Europske komisije uspostaviti digitalne inovacijske centre u novim članicama EU, odnosno u svim regijama EU kako bi digitalne inovacije bile dostupne svim poduzećima, odnosno stvorila mreža inovacijskih centara u cijeloj Europi.

Podijeli:

 

Vezane objave