HP Inc. objavio je da na hrvatsko tržište stižu tvrtkina dva nova računala – Pavilion Wave i Elite Slice. Ideja iza jednog i drugog jest da ih nećete htjeti sakriti ispod stola, već ponosno istaknuti na radnoj površini. Ono što ih čini pogodnima za takav način korištenja su kompaktne dimenzije i dopadljiv dizajn.

 

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Pavilion Wave je desktop računalo neobične, trokutaste vanjštine, iznutra podijeljeno na tri zone s komponentama te sa centralno postavljenim zvučnikom, koji zvuk odašilje u 360°. Iz istog otvora kroz koji izlazi zvuk, smještenog na vrh Waveovog kućišta, također se ispuhuje zagrijani zrak iz unutrašnjosti. Proizvođač ističe da se ne radi o običnoj perforaciji, već o paraboličnom reflektoru, konstruiranom na način da poboljšava akustički doživljaj. Koliko mu to polazi za rukom, provjerit ćemo na nadolazećem testu. Kažimo i da je opisani audio sustav razvijen u suradnji s Bang & Olufsenom.

HP Pavilion Wave

Vanjski gabariti Waveovog kućišta su 17,29 x 16,81 x 26,13 centimetara, što je dovoljno da bi se u njega ugradili stolni procesori Core i3, i5 i i7 (uključujući četverojezgrene modele), do 16 GB RAM-a i AMD-ov Radeon R9 M470. Diskovni podsustav sastoji se od dvoterabajtnog mehaničkog diska ili terabajtnog SSD-a, a neke konfiguracijske varijante također će nuditi dodatni 128-gigabajtni SSD. Računalo je opremljeno sa tri USB 3.0 konektora, jednim USB-C portom (USB 3.1), konektorima za slušalice i mikrofon, HDMI-jem, DisplayPortom, gigabitnim mrežnim portom te čitačem SD kartica.

Prodaja Pavilion Wavea u Hrvatskoj započinje u studenom, a početna cijena će mu biti 6.000 kuna.

 

Elite Slice je modularno računalo Mini PC gabarita (16,51 x 16,51 x 3,5 cm). Modularnost se očituje u mogućnosti nadogradnje nekolicinom dodatnih jedinica, koje se jednostavno i skladno spajaju na dno Sliceovog osnovnog dijela i naprosto povećavaju visinu čitavog uređaja, a bez korištenja dodatnih interkonekcijskih kabela. Tri najavljena modula su ODD Module (DVD snimač), Audio Module (Bang & Olufsenov zvučnik, DAC i pojačalo) te VESA Plate (za fiksiranje računala na stražnju stranu monitora ili televizora, ili na zid). Njihova cijena trebala bi biti oko 800 kuna, a sam Elite Slice cijenom će kretati od 6.300 kuna.

HP Elite Slice
HP Elite Slice

Također se dade promijeniti gornji poklopac uređaja. Kupimo li Collaboration Cover, dobit ćemo poklopac s tipkama za obavljanje poziva i namještanje glasnoće zvuka (korisno u radnim okolinama gdje se često koristi Skype), a Wireless Charging Cover dat će nam mogućnost bežičnog punjenja mobitela, na način da ga jednostavno odložimo na vrh računala.

Elite Slice dolazi sa 35-vatnim varijantama procesora Core i3, i5 i i7, do 32 GB RAM-a, jednim ili dva medija za pohranu podataka, po dva USB-C i USB 3.0 porta, HDMI, DisplayPort i USB-C videoizlazima, integriranim WiFi-jem, gigabitnim LAN portom i TPM čipom. Zanimljivo je da je USB-C konekcija s monitorom dostatna za sve potrebe rada računala, dakle za njegovo napajanje, prijenos slike i funkcioniranje periferija. Jedan takav monitor sa USB-C-om HP će ponuditi sam. Naziv mu je EliteDisplay S240uj (24″, 2.560×1.440, IPS panel), a cijena u Hrvatskoj će biti 3.500 kuna.

Collaboration Cover
Collaboration Cover

Elite Slice u domaće trgovine stiže krajem listopada, a spomenuti monitor krajem studenog.

 

Na zagrebačkom predstavljanju najavljen je i dolazak nove generacije popularnog laptopa ProBook 400. Stanjeni ProBook 400 G4 dolazi u novoj, srebrnoj boji, s Intelovim i AMD-ovim procesorima posljednje generacije, opcionalnim Nvidijinim grafičkim podsustavima (GeForce 930MX), HD+ i Full HD ekranima (doduše, zasad se još uvijek radi o TN panelima – IPS-ovi će postati standard u generaciji ProBook 400 G5), sposobnošću brzog punjenja baterije (90% kapaciteta u 90 minuta), USB-C portom i s jednim ili dva diska, pri čemu se može raditi o kombinaciji mehaničkog diska i SSD-a ili dva SSD-a.

HP ProBook 450 G4

Početne cijene im ovise o dijagonalama ekrana. Tako će 13,3-inčni ProBook 430 G4 kretati od 4.299 kuna, 14-inčni ProBook 440 G4 od 3.999 kuna, 15,6-inčni ProBook 450 G4 od 4.100 kuna, 15,6-inčni ProBook 455 G4 (AMD-ova platforma) od 2.999 kuna, a 17,3-inčni ProBook 470 G4 od 4.699 kuna.

Podijeli:

 

 

Vezane objave