Do 19. travnja otvorene su prijave za novo izdanje PowerUpa!, natjecanja za startupove iz 24 države srednje Europe. Zbog velikog interesa organizator EIT InnoEnergy odlučio je povećati glavnu nagradu sa 20.000 eura na 30.000 eura.

Glavna područja natjecanja odnose se na sektor energetike i na održivi razvoj, ali i na inovacije vezane uz mobilnost, cyber sigurnost, rješenja za pametne gradove te tehnologije koje omogućavaju smanjenje emisije štetnih supstanci u atmosferu.

Pored glavne nagrade za prvo mjesto, u iznosu od 30.000 eura, financijska  sredstva  osigurana su i za drugo i treće mjesto (10.000 eura i 5.000 eura). Autori najzanimljivijih projekata bit će pozvani na prestižni EIT InnoEnergy Highway akcelerator, koji omogućuje financiranje u iznosu do 150.000 eura.

„Razlikujemo se od drugih poduzeća koja investiraju u startupove. Ne samo da financiramo projekte, već ih podupiremo sve do trenutka komercijalizacije. Nudimo usluge poput jačanja razvojnog tima, treninga, podučavanja i mentorstva. Pored toga, olakšavamo pristup prema vanjskim institucijama za financiranje, pomažemo u razvoju suradnje s mrežama rizičnog kapitala, a također razvijamo i sam proizvod – surađujemo s istraživačkim institutima i sveučilištima što nam otvara mogućnost suradnje s  inženjerima iz različitih područja“, rekao je izvršni direktor EIT InnoEnergy za srednju Europu Jakub Miler.

“Ovo natjecanje sjajna je prilika za domaće poduzetnike i njihove razvojne projekte jer im otvara mogućnost da se uz podršku mentora pripreme za probijanje na europskoj start-up sceni. Sudjelovanje na natjecanju vrijedno je iskustvo za svakog sudionika jer, osim prilike za stjecanjem novih praktičnih znanja, predstavlja poticajno networking događanje te otvara nove poslovne prilike i generira svježe poslovne ideje. Ne treba zanemariti niti mogućnost osvajanja vrijednih nagrada – osim novčanih nagrada u finalu PowerUpa u Pragu, Invento Capital Partners će se pobrinuti i za vrijedne nagrade triju najboljih natjecatelja u Zagrebu“, rekao je osnivač i partner Invento Capital Partners, lokalnog HUB-a zaduženog za podršku natjecanju u Hrvatskoj Dalibor Marijanović.

Sudionici PowerUp! natjecanja 25. i 26. travnja sudjelovat će u Bootcampu u Zagrebu, dok će se državno finale održati 7. svibnja, također u Zagrebu. Pobjednici će biti pozvani u Prag na finalni Bootcamp s europskim mentorima i na veliko finale koje će se održati 19. lipnja.

Za sudjelovanje u ovom natjecanju potrebno je imati prototip, svoj tim te ispuniti obrazac na: www.powerup.innoenergy.com.

Podijeli: