Barclaycardov sustav beskontaktnog plaćanja u širu će primjenu tijekom slijedeće godine, prvo u gostionicama i pivnicama, a onda i dalje

Londonska gostionica Henry’s Café Bar, na trgu Piccadilly, tijekom slijedeća dva tjedna bit će mjesto na kojem će se iskušati tehnologija samo-uslužne naplate piva beskontaktnim kreditnim karticama ili NFC tehnologijom opremljenim mobitelima.

Foto: @YuiMok / Press Association

Pivopije u Londonu će tijekom božićnih blagdana biti pošteđene nadvikivanja s konobarima pri naručivanju svog omiljenog napitka. Prvo u gostionici Henry’s Café Bar, gdje je instaliran prototip rješenja nazvanog Pay@Pump, kojeg je osmislila financijska kuća Barclaycard.

Prosječno vrijeme trajanja narudžbe piva u ljudima krcatim gostionicama tijekom blagdana iznosi dvanaest minuta, tvrdi se u istaživanju kuće Barclaycard, pri čemu čak četvrtina gostiju odustaje od narudžbe i odlazi u drugi bar, ako taj proces traje dulje od pola sata. Primjena rješenja Pump@Pay traje točno jednu minutu.

Foto: @YuiMok / Press Association

Barclaycardov sustav beskontaktnog plaćanja u širu će primjenu tijekom slijedeće godine, prvo u gostionicama i pivnicama, a zatim na benzinskim postajama, koncertima, festivalima i svugdje gdje se na taj način može ubrzati usluga.

Tehnologija beskontaktnog plaćanja postoji gotovo jedno desetljeće i primjenjuje se u više zemalja. U Velikoj Britaniji, 20 posto plaćanja kreditnim karticama obavlja se beskontaktnim kreditnim karticama.

Podijeli:

 

Vezane objave