Europska komisija odobrila je ulaganje u iznosu većem od 150 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Europskog socijalnog fonda (ESF) za integraciju inovativnih digitalnih tehnologija u hrvatski obrazovni sustav. Ukupni troškovi projekta su 177 milijuna eura. Projektom e-Škole uvodi se sveobuhvatna informacijska i komunikacijska infrastruktura te najsuvremenija informatička oprema, razvija se obrazovni softver i povezuju učenici, učitelji i nastavnici u 1.166 državnih osnovnih i srednjih škola širom zemlje. Tom jedinstvenom nacionalnom mrežom poboljšat će se uvjeti za poučavanje i učenje te učinkovitost i transparentnost u upravljanju školama. Ciljano osposobljavanje istodobno će pomoći učenicima, učiteljima i nastavnicima da unaprijede svoje e-vještine.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

„Zahvaljujući kohezijskoj politici EU-a, hrvatski obrazovni sustav moći će u potpunosti iskoristiti prednosti digitalnog doba i bolje pripremati mlade za njihov budući profesionalni razvoj. Projektom će se povećati i otpornost sektora obrazovanja tijekom pandemije koronavirusa“, rekla je Povjerenica za koheziju i reforme Elisa Ferreira.

Provođenje projekta nastavak je uspješne pilot faze u okviru koje je 150 hrvatskih škola već dobilo pomoć za prijelaz na novu razinu obrazovanja. Projekt je dobio i nagradu Vještine i obrazovanje za digitalnu Europu za 2020. godinu RegioStars.

 

Podijeli:

 

 

Vezane objave