UniCredit je objavio da se 14 novih tvrtki pridružuje inicijativi CEE Lounge koja je dio programa Elite grupe Londonske burze, osmišljenog radi poticanja rasta novih perspektivnih tvrtki. Među njima su i četiri tvrtke iz Hrvatske: Alarm Automatika, Croz, Real Grupa i Verso Altima.

Nove članice dolaze iz šest država na području srednje i istočne Europe, u kojima posluje UniCredit. Prvi su put uključene i tvrtke iz Srbije i Turske, koje su se pridružile tvrtkama iz Bugarske, Hrvatske, Rumunjske i Rusije kao sudionice šestoga kruga proširenja te inicijative. Dosad je UniCredit u CEE Lounge primio ukupno 37 tvrtki iz deset država SIE. Njihov ukupni prihod iznosi 1,5 milijardi eura, a zapošljavaju više od 18.000 ljudi.

Cilj UniCreditovog CEE Loungea je pomoći malim i srednje velikim tvrtkama u pripremi za sljedeći stupanj rasta kroz podizanje njihove svijesti o tržištima kapitala i raznolikim mogućnostima financiranja koje im se nude, osiguravajući im istovremeno izravan pristup ulagačima. Tvrtke iz prethodnih pet krugova programa već su u fazi obuke i mentoriranja njihovih rukovoditelja.

Na svečanosti u Londonu, pet tvrtki koje su prošle program (Kuminiano Fruit iz Bugarske, Novi Agrar i Span iz Hrvatske, Fatrom iz Rumunjske i Henderson iz Rusije) primile su svoje certifikate programa Elite kako bi proslavili uspješan završetak dvogodišnjeg treninga. Ti certifikati potvrđuju da su navedene tvrtke spremne razgovarati s ulagačima na tržištu o različitim mogućnostima financiranja.

Od njegova pokretanja 2012. godine, kroz Elite je podržano više od 250 tvrtki iz Europe. U program je sada uključeno više od 1.000 savjetnika, tvrtki i investitora u svojoj rastućoj zajednici. Elite usluge kreirane su za potrebe svake pojedine tvrtke odabrane kroz UniCreditov CEE Lounge, pri čemu Grupa doprinosi obrazovnim modulima i podučavanju, kao i pružanju pristupa vlastitim prilagođenim uslugama podrške. Program ELITE pomaže da brzorastuće tvrtke budu svjesne različitih dostupnih financijskih sredstava i da budu pravilno pripremljene za susret s budućim perspektivnim investitorima.

Podijeli: