Ekobitova DevArena ponudila je i ove godine svojim posjetiteljima kvalitetna IT predavanja koja su se održala na novoj lokaciji. Kino prostorije Kaptol Centra na jedan dan su ugostile oko 250 osoba koje najvećim dijelom čine razvojni softverski inženjeri, voditelji softverskih projekata, softverski arhitekti i ostali IT profesionalci. Već isproban princip u kojemu su predavanja podijeljena u 4 tracka je po 14. put ponudio pregršt tema za posjetitelje.

Konferenciju je otvorio Martin Kralj, član uprave Ekobita, nakon čega je red došao na Korada Korlevića, svjetski poznatog astronoma i voditelja zvjezdarnice u Višnjanu. Njegova tema, Kome pripada budućnost?, oduševila je posjetitelje koji su predavanje pratili paralelno u dvije kino dvorane.

Nastavak konferencije obilježila su predavanja o razvojnim tehnologijama, ali i pregršt tema koje su usmjerene na organizaciju i produktivnost poslovanja. Ricardo Diaz Rohr, CIO Emil Frey Grupacije, najvećeg europskog lanca za distribuciju automobila, pričao je IT trendovima u auto industriji. Domagoj Pavlešić i Dobriša Adamec, poznati domaći IT stručnjaci, također su dali svoj doprinos pričajući o web aplikacijama i tehnologijama koje će oblikovati IT scenu u budućnosti. Ostatak konferencije bio je u znaku backend i frontend tema, a svoje iskustvo s machine learning tehnologijama i bazama podataka podijelili su Ekobitovi i gostujući predavači iz Microblinka, Infobipa i CantabPI-a.

Sudionici konferencije mogli su prisustvovati i trima okruglim stolovima koje su vodili Ekobitovi moderatori. Raspravljalo se o softveru u Cloudu, agilnim metodama razvoja softvera i trendovima razvoja frontend aplikacija. Šlag na torti bilo je premijerno prikazivanje kratkog filma pod nazivom “Program tvog kompjutera“ koji je nastao u produkciji tvrtke Infinum. Posjetitelji su mogli vidjeti što povezuje zagrebačku glazbenu scenu 80-ih i studente zagrebačkog FER-a, uz intervjue s članovima grupe Denis & Denis te kako je njihov hit postao omiljen među FER-ovcima i računarcima diljem Hrvatske. Konferencija je nakon toga zatvorena velikim after party-em i dodjelom nagrada za najaktivnije sudionike.

Korade Korlević, svjetski poznati astronom i voditelja zvjezdarnice u Višnjanu

Podijeli:

 

Vezane objave