Vodeći portfelj hiper-konvergentne infrastrukture u industriji značajno je poboljšan zahvaljujući dostupnosti Dell EMC HCI uređaja na novo dizajniranim, nagrađivanim Dell EMC PowerEdge serverima 14. generacije.

S novom serverskom platformom PowerEdge, dizajniranom i optimiziranom za HCI, korisnici svih veličina mogu očekivati još snažnije i predvidljive performanse s još boljim mogućnostima  konfiguracije za hosting širokog raspona ključnih aplikacija na uređajima Dell EMC VxRail i serije XC.

Prema istraživanju IDC-a, HCI je najsnažnije rastući segment konvergentne infrastrukture, s porastom prihoda na svjetskoj razini od 48,5 posto u drugom tromjesečju 2017. godine, u odnosu na isto razdoblje lani. Sada čini gotovo 25 posto svih prodanih rješenja konvergentne infrastrukture. IDC-ovo istraživanje pokazuje da je Dell EMC broj 1 u globalnim HCI sustavima, s 29 posto ukupnog prihoda od ovog segmenta u Q2 te rastom prihoda od 149 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Dell EMC VxRail jedan je od najbrže rastućih HCI uređaja širom svijeta, koji donosi porast prihoda na godišnjoj razini veći od 275 posto, rastući 5,7 puta više od stope rasta tržišta.

14. generacija Dell EMC PowerEdge servera, temeljena na Intel Xeon Processor Scalable Family, uključuje 150 korisničkih zahtjeva za ugrađenu softverski definiranu pohranu (SDS), čineći je optimiziranom za HCI. To uključuje poboljšanu podršku za SSD-ove u scale-out implementacijama; bržu instalaciju i lakše održavanje sustava pohrane podataka; poboljšano hlađenje komponenti za veću pouzdanost; i, opcionalno, zajednička korisnička sučelja na serverskim i HCI platformama za upravljanje održavanjem.

Nadograđeni portfelj HCI uređaja korisnicima omogućuje znatno brži pristup aplikacijama i podacima zahvaljujući većem broju jezgri, bržoj frekvenciji rada procesora, više memorijskih kanala i bržoj memoriji koja rezultira s do 1,7 puta više procesorske snage i do 62 posto veće unutarnje propusnosti.

Dell EMC HCI uređaji uključuju obitelj proizvoda Dell EMC VxRail Appliance, pogonjen VMware vSAN-om, zajednički napravljenu u suradnji s VMwareom, te seriju Dell EMC XC, dizajniranu za korisnike koji žele izbor konzola za praćenje virtualnih mašina, uključujući Microsoft Hyper-V, ili okolinu s više vrsta konzola za praćenje virtualnih mašina. Ti HCI uređaji naprednom automatizacijom pomažu u pojednostavljivanju cijelog životnog ciklusa proizvoda – s jedinstvenim softverom koji pojednostavljuje instalaciju, upravljanje, skaliranje, podršku i održavanje.

Podijeli: