18. listopada 2018. u organizaciji Ekobita u Konferencijskom centru Termi Tuhelj održano je 13. izdanje DevArene, konferencije za softverske razvojne inženjere. 230 sudionika imalo je priliku poslušati 29 predavanja održanih paralelno u 4 dvorane. Tradicionalno DevArena je ponudila: predavanja o alatima i razvoju softvera na visokoj tehničkoj razini, iskustva iz stvarnog developerskog života te novosti i premijere s IT konferencija iz svijeta.

Glavni predavači na konferenciji bilo je 30-tak Ekobitovih razvojnih inženjera, pogotovo u dijelu programa o alatima i frameworcima za fronted i backend te tehnikama te tips and tricks koji olakšavaju svakodnevni rad programera.

Ekobitovi stručnjaci Ognjen Bajić, Ana Roje Ivančić, Ivan Kardum i Bruno Brozović bili su keynote predavači DevOps dijela programa. Organizator očito proširuje trening ponudu svoje konferencije, jer je u njenom sklopu objavljeno da Ekobit nudi i Scrum.org certificirane tečajeve.  Treninzi su praktični i konkretni te, kao i DevArena, ciljaju tehnički dio publike zainteresirane za DevOps i Scrum.

Na konferenciji je nastupilo i nekoliko vanjskih predavača. Domagoj Pavlešić je predavao o razvoju softvera za Microsoftov Azure, Valentin Solina o strojnom učenju, Dobriša Adamec o arhitekturi serverske strane modernih aplikacija. Julian Steiner, jedini stranac među predavačima, predstavio je NativeScript, Progressovo tj. Telerikovo rješenje otvorenog koda za razvoj native iOS i Android aplikacija.

Albert Gajšak, inovator i poduzetnik

U sklopu otvaranja konferencije posjetiteljima se obratio inovator i poduzetnik Albert Gajšak. U inspirativnom govoru posjetiteljima je prenio najvažnije o tome kako se probio na međunarodno tržište s MAKERbuino konzolom te koje još projekte planira u bliskoj budućnosti. Pozitivan, poduzetan i energičan, govorio je o tome da je ponekad dovoljno samo malo hrabrosti da počnemo živjeti svoje snove.

Zahtjevna publika, uglavnom developeri, visokim ocjenama predavanja i konferencije jasno pokazuju da cijeni direktan i tehnički stil. DevArena uspijeva sadržaje predstaviti u jasnoj i probavljivoj formi, bez obzira na to radi li se o mainstream ili nišnim područjima.

I na 13. izdanju DevArena konferencije posjećenost predavanja bila je visoka, a za neka od njih se tražilo mjesto više u dvorani.

„Drago mi je da je i ova DevArena opravdala status kvalitetne IT konferencije. Vidjeli smo puno predavanja koja su pokrila širok raspon tema, ali i jako dobru posjećenost svakog od njih. Želimo da DevArena bude event na kojemu će svaki razvojni inženjer i IT-evac naći nešto za sebe. Znamo da smo drugačiji od drugih konferencija po tome što smo fokusirani na tehničke teme i izbjegavamo predavanja prodajnog karaktera. Kad dodamo ugodnu atmosferu, razmjenu znanja među posjetiteljima i svjetske IT trendove koje prenosimo, dobivamo onaj idealan spoj. Svake godine dižemo ljestvicu kvalitete konferencije“, prokomentirao je direktor konferencije Dev Arena i marketing menadžer Ekobita Ivan Žgele.

Podijeli:

 

Vezane objave