Alain Ozan, potpredsjednik Oraclea za razvoj i tehnologiju poslovanja u oblaku za područje Europe, Bliskog istoka i Afrike te azijsko-pacifičku regiju

Vodeći svjetski proizvođač poslovnog softvera i hardvera Oracle održao je u zagrebačkom Plaza Event Centru svoju 12. po redu godišnju konferenciju namijenjenu domaćoj poslovnoj i ICT zajednici. Oracle Innovative Technologies Summit konferencija i ove je godine okupila brojne domaće i strane stručnjake.

Konferenciju pod sloganom Next is Now, Your Tomorrow Today, otvorio je prvi čovjek Oraclea za Adriatic regiju Marin Tadić.

„Sada je više nego ikada ranije vidljiva iznimna povezanost i premreženost IT-a i businessa. Kada je riječ o odabiru i implementaciji pojedinog rješenja, IT odjeli sve manje samostalno odlučuju te se u u proces donošenja tih odluka uključuju svi odjeli. Sada fokus stavljamo na sve značajniju ulogu sadržaja odnosno njihove funkcionalnosti. Sadržaji koji su donedavno mnogima bili nedostupni i preskupi, sada su u cloudu dostupni i najmanjim tvrtkama. Poslovanje u cloudu pruža optimalnu razinu digitalne transformacije poslovanja u smislu da svatko koristi točno ono što mu treba, u trenutku kada mu treba“¸ istaknuo je Tadić.

Uz Marina Tadića, keynote govornik ispred Oraclea bio je potpredsjednik tvrtke za razvoj i tehnologiju poslovanja u oblaku za područje Europe, Bliskog istoka i Afrike te azijsko-pacifičku regiju Alain Ozan koji je u svom uvodnom izlaganju istaknuo inovativnost kao jedino sredstvo koje nam pomaže u borbi protiv irelevantnosti i  komodifikacije, odnosno procesa u kojemu sve postaje lako nabavljiva roba.

„Ujedno, na scenu stupaju tri nova imperativa poslovanja uvjetovana tehnologijom: prvi se odnosi na transformaciju i modernizaciju poslovanja u cloudu, drugi na rast vrijednosti podataka u samom poslovanju te treći na zaštitu tih podataka“ smatra Ozan.

Uz više Oracleovih prezentacija u kojima je između ostalog predstavljena i nova, revolucionarna usluga Oracle Data as a Service (DaaS) koja pruža izniman stupanj povezivosti s klijentima te stvara istinsko cross-channel razumijevanje klijenata, sudionici konferencije mogli su poslušati zanimljiva izlaganja i prezentacije studija slučaja koje su održale su brojne domaće tvrtke.

Svojom zanimljivošću izdvojila se jedinstvena prezentaciju tvrtke Amphinicy Technologies koja već 20 godina uspješno proizvode softver za svjetsku satelitsku industriju. Tvrtka Neos prikazala je zašto je vlastitu infrastrukturu migrirala na Oracle Cloud Infrastructure te kako se ta infrastruktura pokazala bržom, boljom i jeftinijom od alternativnih rješenja.

Multicom i Hrvatska akademska i istraživačka mreža Carnet predstavili su implementaciju jezera podataka (data lake) izgrađenog na Oracle Big Data Appliance tehnologiji kroz najveći nacionalni obrazovni projekt e-Škole a tvrtka Infoart iznijela je svoja iskustva migracije sustava upravljanja ljudskim potencijalima na Oracleovu cloud infrastrukturu.

IN2 je na konferenciji predstavio vlastiti sustav za upravljanje, nadzor i provođenje marketinških aktivnosti između voditelja programa i principala s jedne strane te voditelja ključnih kupaca i krajnjih kupca s druge strane TMA.

Podijeli:

 

Vezane objave