Kako zaštititi Microsoft 365 podatke?

Podaci su srce poslovanja, a njihov gubitak može značiti kraj priče za svaku tvrtku. Uspješno poslovanje ovisi o sigurnosti podataka, a bez adekvatne zaštite, samo nekoliko klikova cyber kriminalaca ili nespretne ruke zaposlenika i imamo potencijalnu katastrofu.

M SAN Grupa petak, 17. svibnja 2024. u 09:34

Rukovoditelji se svakodnevno suočavaju s pitanjem: što još mogu učiniti za zaštitu kritičnih podataka? Najveće tvrtke neprestano uvode nove mehanizme prevencije kako bi smanjile rizik gubitka podataka i spriječile štete koje se mogu mjeriti u milijunima. No, pronalaženje pravog rješenja za kibernetičke i druge prijetnje nije jednostavno. Da bi odgovorili na te izazove, IBM, Microsoft, Anycloud i Veeam osmislili su Anycloud Backup for 365 – sveobuhvatno rješenje za zaštitu podataka unutar Microsoft 365 sustava. S fiksnom mjesečnom cijenom, korisnici mogu planirati troškove bez iznenađenja, čak i uz povećanje količine podataka.

IBM Anycloud Backup za Microsoft 365: Snažna enkripcija, granularni oporavak i 10-godišnja pohrana

Zamislite situaciju: vaša mreža je hakirana, a tvrtka paralizirana ransomware virusom. Ostaje vam ili ispuniti zahtjeve napadača i nadati se da će vam vratiti podatke, ili unaprijed uvesti rješenje koje će napade učiniti besmislenim. Anycloud Backup for 365 omogućuje brzi oporavak podataka i povratak u normalan radni ritam.

Kako funkcionira IBM Anycloud Backup za Microsoft 365?

Microsoft 365 je moćan alat za produktivnost i komunikaciju, a količina podataka koja svakodnevno cirkulira je ogromna. Njihova sigurnost mora biti prioritet. Anycloud Backup for 365 osigurava podatke sigurnosnim kopiranjem u IBM Cloud, mrežu s 18 podatkovnih centara u 13 zemalja. Sa Tier 3 klasifikacijom, naprednim sustavima redundancije i 99,982% vremena rada godišnje, povjerenje korisnika je zagarantirano. Uz to, ISO 27001 i ISAE 3000 certifikati te članstvo u CSA (Cloud Security Alliance) dodatno potvrđuju sigurnost.

Korisnik odabire lokaciju podatkovnog centra. Podaci se kopiraju u zasebna fizička okruženja, odvojeni od produkcijskih podataka, čime se osigurava zaštita od ransomwarea. Anycloud Backup omogućuje sigurnosno kopiranje podataka iz Microsoft 365, uključujući Exchange, SharePoint, OneDrive i Teams, uz AES256-bitnu enkripciju koja sprječava brisanje ili izmjene podataka.

Cjelovito rješenje za prijenos podataka iz clouda u cloud

Anycloud Backup for 365 nudi tri portala za upravljanje. Administrator sustava određuje učestalost sigurnosnih kopija koje se mogu provoditi nekoliko puta dnevno, tjedno, mjesečno ili godišnje. Podaci se pohranjuju do 10 godina. Anycloud također priprema mogućnost 25-godišnje sigurne pohrane. Sigurnosne kopije se stvaraju u samo nekoliko minuta, a detaljna izvješća prate sve kopije i oporavke.

Krajnji korisnici mogu samostalno obnoviti e-poštu ili OneDrive datoteke, dok Anycloud Backup omogućuje potpuno brisanje podataka u skladu s GDPR uredbom. Uz 30-dnevno razdoblje za potpunu obnovu podataka, sigurnost je zajamčena i iznutra.

Zaštitite svoje podatke uz Anycloud Backup for 365, rješenje koje se prilagođava vašim potrebama, bilo da vodite malu tvrtku ili veliku korporaciju. Podaci će biti sigurnosno pohranjeni u IBM-ove podatkovne centre, fizički odvojeni od Microsoft 365 okruženja i sustava vaše tvrtke. Osigurajte svoje podatke i poslovni uspjeh s Anycloud Backup for 365.


Saznajte više na webinaru: Kako zaštititi Microsoft 365 podatke?

Prijavite se na webinar gdje će Michael Plahn iz Anyclouda predstaviti rješenje Anycloud Backup for 365, dok će Sandra Mikulić iz IBM-a ukratko predstaviti prednosti IBM Cloud okruženja. Webinar se održava 21. svibnja u 10:00 sati. Prijavite se možete putem putem linka za prijavu.

Više o IBM Anycloud Backupu za 365 na www.cloud.ibm.com.