Neos Cloud Motion 2019 - Brži i jednostavniji prijelaz u cloud

Neos, Platinum član Oracleove partnerske mreže (OPN), nedavno je završio proces usavršavanja i postao ovlašteni partner za pružanja usluga podrške (Field Delivery Partner) te isporučitelj instalacije za Oracleov hardver (Oracle Hardware Installation Partner). To partnerstvo znak je izvrsnosti koje označava višegodišnje i opširno iskustvo tvrtke u radu s Oracleovim tehnologijama

R.I. srijeda, 1. svibnja 2019. u 00:00
HUB 385
HUB 385

Neosovi stručnjaci, na konferenciji Neos Cloud Motion 2019, održanoj u četvrtak, 7. ožujka, u prostorijama HUB-a 385, predstavili su mogućnosti i prednosti migracije u cloud te objasnili na konkretnim primjerima kako primijeniti cloud rješenja za unaprjeđenje poslovanja.

“Poslovanje temeljeno na cloudu je sigurnije, jednostavnije i pouzdanije od on-premise rješenja”, rekao je CSO Neosa Dražen Marković te dodao kako je “NEOS razvio metodologiju koja omogućuje klijentima transparentnu, jednostavniju i sigurniju tranziciju na cloud platformu.

Na temelju te metodologije Neos klijentima nudi zaokružene ponude za rješavanje pojedinih segmenata poslovanja u IT segmentu – uspostavu moderne razvojne okoline (DevOps, BigData, BI), povećanje razine sigurnosti (Backup, Business Continuity), kao i platformu za uspostavu lokalne i hibridne cloud infrastrukture za klijente koji iz regulatornih ili drugih razloga ne mogu ili ne žele koristiti javne cloud usluge.

Ključne kompetencije

Neos, Platinum član Oracleove partnerske mreže (OPN) tehnološka je tvrtka specijalizirana za projektiranje i izvedbu složenih informacijskih sustava te razvoj specijaliziranih poslovnih aplikacija za srednje i velike tvrtke u Hrvatskoj i Adriatic regiji, kao i za kompanije koje svoju djelatnost obavljaju globalno. Ključne kompetencije Neosa su rješenja za poslovnu inteligenciju i naprednu analizu velikih skupova podataka, razvoj poslovnih aplikacija te uspostavu lokalne i infrastrukture u cloudu, temeljene na najboljim praksama.

Cloud platforma pojavljuje se paralelno s mnogim modernim tehnološkim rješenjima i trendovima kao što su strojno učenje, IoT, umjetna inteligencija, blockchain i druge”, istaknuo je Marković, dodavši kako će te tehnologije biti uskoro ugrađene kao sastavni dijelovi rješenja i aplikacija koje već koristimo. Za razliku od toga, cloud je iz temelja drugačiji – to je generacijska smjena koja se može usporediti sa smjenom mainframe generacije na Client-Server pa na web generaciju. Nije pitanje hoćemo li prijeći na cloud, nego kada i kako ćemo to učiniti”, objasnio je CSO Neosa, dodavši kako usluge u cloudu omogućuju siguran razvoj poslovanja te vrlo uspješno rješavaju pitanja koja su danas još uvijek prva – sigurnost, sukladnost regulativi i druga.

Gospođa Želimira Ivček, direktorica za Oracle Retail Systems u mStart d.o.o., Oracle Retail implementatora za regiju i Oracle Gold Partnera, objasnila je na primjeru Konzuma prednosti implementacije Oracleova rješenja za maloprodaju u cloudu. Pridružio joj se Tomislav Kralj, voditelj odjela Cloud Systems u Neosu, koji je objasnio kako je Neosova ponuda Move & Improve omogućila suradnju Neosa i mStarta.

Davor Stanić
Davor Stanić

Usluge u cloudu

“DevOps timovi produktivniji su i učinkovitiji. Uz to, DevOps, temeljen na cloudu, dopušta timovima za sigurnost usredotočiti se na skeniranje, analizu, testiranje, praćenje i pružanje povratnih informacija DevOps timovima prije nego što se aplikacija uvede u proizvodnju u ranom razvojnom ciklusu razvoja. Tako DevOps timovi troše manje vremena na popravljanje sigurnosnih problema”, objasnio je Stanić, dodavši kako DevOps usluge u cloudu omogućuju siguran razvoj i otkrivanje aktivnosti koje su posljedica ljudskih grešaka ili zlonamjernih akcija.

U nastavku konferencije Ivan Delić iz Oraclea govorio je o digitalnim pomoćnicima na primjerima njihove primjene, odnosno o korištenju umjetne inteligencije za komunikaciju u realnom vremenu na primjeru digitalnih asistenata.

Dean Mišić u svojem je predavanju Big Data R&D in Cloud – Intro & Demo govorio o praktičnim primjerima analitike velikih količina podataka u cloudu. Na kraju konferencije Tomislav Kralj predstavio je spremnost Oracleove infrastrukture za primjenu u privatnom cloud okruženju, unutar tvrtke. Održao je tehničku prezentaciju “Oracle Cloud Infrastructure”.

Zaključujući konferenciju, CSO Neosa Dražen Marković ustvrdio je kako su prednosti cloud tehnologija velike te su prihvatljive i sigurne za svakoga, dodavši kako je cloud platforma, uključujući privatni i hibridni cloud, budućnost za podršku modernom i agilnom poslovanju.

NAPOMENA: Ovaj tekst je izvorno objavljen u časopisu Mreža.